Storleksguide & skötselråd


Skötselråd och tips om våra smycken ♡

Våra smycken är tillverkade av 925 sterling silver och är nickelfria! 925 står för 92,5% silver och resten består av en annan metall, oftast koppar. Detta på grund av att rent silver är mjukt och böjbart och behöver blandas med en hårdare metall för att hålla formen. Silversmycken är väldigt hållbara. Färgen nöts inte bort men silver mörknar med tiden. Silver oxiderar av syre och svavelväte som finns i vår luft och i vår hud.

Hur ska jag rengöra mina silversmycken?

-Förvara inte dina smycken tillsammans med andra silversmycken då de tenderar att missfärgas snabbare. Förvara dem åtskilda så undviker du att de skaver mot varandra och lätt repas.

- Hårspray, krämer, parfym och svett kan påskynda oxidationen. Spraya därför inte parfym och hårspray direkt på smyckena. Träna inte med smyckena på. 

-Förvara inte dina silversmycken i badrummet, hög luftfuktighet gör att silvret oxiderar snabbare. 

-Undvik saltvatten och klorerat vatten.

- Förvara inte dina halsband hängandes. Det tänjer ut kedjan i onödan, förvara dem hellre liggandes.

-Undvik putsmedel med slipmedel som kan repa silvret.

Vill du snabbt och enkelt rengöra dina silversmycken kan du göra det med några droppar diskmedel och vatten. Skapa ett lödder och lägg ner smyckena i blandningen ett tag. Skölj sedan av dem under rinnande vatten. Torka dem med en bomullstrasa och sedan med en putsduk. Tada!