Storlekstabell

Midi ring    Diameter: 14.4 mm Omkrets: 45.2 mm
X-Small      Diameter: 15.7 mm Omkrets: 49.3 mm
Small         Diameter: 16.5 mm Omkrets: 51.8 mm
Medium    Diameter: 17.3 mm Omkrets: 54.4 mm
Large         Diameter: 18.1 mm Omkrets: 56.9 mm
X-Large      Diameter: 18.9 mm Omkrets: 59.5 mm
XX-Large    Diameter: 19.8 mm Omkrets: 62.1 mm


Hitta rätt ringstorlek för dig


På morgonen och när man är kall är fingrarna mindre och på kvällen är de normalt lite mer svullna. Därav bör man prova storleken flera gånger utspritt under dagen för ett relativt säkert resultat. Det finns flera sätt att mäta sin fingerstorlek. Här är några metoder.Hur ska jag rengöra mina smycken?

En putsduk är perfekt att rengöra dina smycken med. Våra putsdukar hittar du här. Du kan även rengöra dina silversmycken med några droppar diskmedel och vatten. Skapa ett lödder och lägg ner smyckena i blandningen ett tag. Skölj sedan av dem under rinnande vatten. Torka dem med en bomullstrasa och sedan med en putsduk.


 Skötselråd och tips

Våra silversmycken är tillverkade av sterling silver och är nickelfria. Vi har smycken som är guldpläterade i 14K och 18K med sterling silver som kärna. Du kanske sett stämpeln 925 på silversmycken, det står för 92,5% silver och resten består av en annan metall, oftast koppar. Detta på grund av att rent silver är mjukt och böjbart och behöver blandas med en hårdare metall för att hålla formen. Silversmycken är väldigt hållbara. Färgen nöts inte bort men silver mörknar med tiden. Silver oxiderar av syre och svavelväte som finns i vår luft och i vår hud.

-Förvara inte dina smycken tillsammans med andra silversmycken då de tenderar att missfärgas snabbare. Använd gärna lufttäta påsar och förvara dem åtskilda så undviker du att de skaver mot varandra och lätt repas.

- Hårspray, krämer, parfym och svett kan påskynda oxidationen. Spraya därför inte parfym och hårspray direkt på smyckena. Träna inte med smyckena på. 

-Förvara inte dina silversmycken i badrummet, hög luftfuktighet gör att silvret oxiderar snabbare. 

-Undvik saltvatten och klorerat vatten.

- Förvara inte dina halsband hängandes. Det tänjer ut kedjan i onödan, förvara dem hellre liggandes.

-Undvik putsmedel med slipmedel som kan repa silvret.